BiH

bh. oskarovac

Danis Tanović: Uvedite obavezno nošenje maski ili ćete odgovarati za ubistvo vlastitog naroda

09/08/2020
Foto: PIXSELL

Uvedite obavezno nošenje maski u svim javnim prostorima, otvorenim I zatvorenim, inače ćete odgovarati kad tad za ubistvo vlastitog naroda, jasan je bio Tanović na svom Twitter profilu

Oskarom nagrađeni bosanskohercegovački filmski autor Danis Tanović reagovao je putem Twittera na pogoršanu epidemiološku situaciju u BiH, poručivši kako je potrebno uvesti obavezno nošenje maske u svim javnim prostorima, otvorenim i zatvorenim, javlja Anadolu Agency (AA).

Epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini je iz dana u dan je svi više zabrinjavajuća, a broj novozaraženih je još uvijek u porastu. Na tu činjeicu je reagovao i poznati režiser Danis Tanović.

“Uvedite obavezno nošenje maski u svim javnim prostorima, otvorenim i zatvorenim, inače ćete kad tad odgovarati za ubistvo vlastitog naroda”, jasan je bio Tanović na svom Twitter profilu.

Prema danas objavljenim podacima, u Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata potvrđena su 233 nova slučaja COVID-19, a dosad je od posljedica zaraze virusom umrlo najmanje 405 osoba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.