Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Datum referenduma o Danu RS-a saznat ćemo u četvrtak?

nsrs

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao je za sutra sjednicu Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske.

Kolegijum bi trebalo da utvrdi termin održavanja i dnevni red 19. posebne sjednice NSRS. Na toj sjednici poslanici bi trebali da raspravljaju o datumu održavanja referenduma o Danu RS-a, 9. januaru.

Predložene su dvije tačke: Prijedlog odluke o raspisivanju referenduma i izbor i imenovanje Republičke komisije za sprovođenje referenduma.

Zahtjev za održavanje posebne sjednice predali su poslanički klubovi Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Demokratskog narodnog saveza, Socijalističke partije i poslanik Ilija Stevančević.

“Kako je ranije najavljeno, referendum se odnosi na izjašnjavanje građana o Danu Republike Srpske, 9. januaru”, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da su SNSD, DNS i SP usaglasili inicijativu o održavanju referenduma o Danu Republike 25. septembra i uputili je u Narodnu skupštinu Republike Srpske.