Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otac ubijenog Davida

Davor Dragičević: Je*ale vas presude!

davor dragicevic db

“Ovo je propast. Može Muriz imati svoje mišljenje i drugu presudu, ali šta ovdje nije jasno? Svi građani Sarajeva znate sve, kao i mi u Banjoj Luci”, poručio je otac ubijenog Davida

Davor Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića, stigao je jutros pred Sud BiH u kojem je danas izrečena oslobađajuća presuda u predmetu Zijad Mutap i drugi.

“Ja, Davor Dragičević, pred punom odgovornošću vam govorim – ovakav dan neću dozvoliti! Ako ga dozvolim, idem u grob! Zapamtite jednom za sva vremena – ako dozvolim ovakav dan, odoh kod Davida u Austriju”, poručio je.

Dragičević je nastavio oštrim tonom.

“Ovo je bruka i sramota svih nas, ovo je lopata. A vi pričajte kako hoćete. Vi ćete Srbin, Hrvat, Musliman, iz Strasbourga presude. Je*ale vas presude dok djecu ubijaju! Kome je od njih dijete ubijeno, kome je čvoka opaljena. Oni svi rade zajedno”, poručio je Dragičević.

Foto: D. B./Fokus.ba

Ovo je, kaže, bio njegov i Murisov amanet za buduće generacije.

“Ovo je očit dokaz, sačekat ću još Tužilaštvo da vidim hoće li pokrenuti istragu. Ovaj dan sam ja već preživio. Koliko uspijem – poslat ću ih gdje treba. Ovo je bruka i sramota svih nas. Ovo vam je lopata”, riječi su Davora Dragičevića.

“Ovo je propast. Može Muriz imati svoje mišljenje i drugu presudu, ali šta ovdje nije jasno? Svi građani Sarajeva znate sve, kao i mi u Banjoj Luci”, poručio je otac ubijenog Davida.