Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUCZ

Deaktivirana treća avio-bomba pronađena danas u Sarajevu

bomba

Bomba, koju su pronašli građevinski gradnici, bit će večeras oko 20.00 sati premještena na bezbjednu lokaciju izvan grada

Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite deaktivirali su treću avio-bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata tešku 500 kilograma, koja je pronađena na gradilištu novog tržnog centra u Sarajevu u blizini zgrade RTV doma.

“Nakon što je ustanovljeno da je riječ o avio-bombi iz Drugog svjetskog rata, istoj kao i prethodne dvije, u skladu s operativnim procedurama izvađen je upaljač čime je uspješno deaktivirana”, rečeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.

Bomba, koju su pronašli građevinski gradnici, bit će večeras oko 20.00 sati premještena na bezbjednu lokaciju izvan grada, te će u petak, 13. septembra, biti uništena zajedno sa još dvije avio-bombe koje su prethodno deaktivirane, prenose federalni mediji.

Građani okolnih naselja u krugu od 1.200 metara su uoči današnjeg deaktiviranja bombe bili upozoreni da se udalje od prozora, a Federalna uprava Civilne zaštite je procijenila da nema potrebe za evakuacijom stanovništva.

Ovo je treći slučaj pronalaska avio-bombe na istoj lokaciji proteklih dana.