Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

“Debeli” minusi iza nas, temperature će rasti do 12 stepeni, biće i snijega

Hladno jutro u Sarajevu, izmjereno je čak -15 stupnjeva
25.01.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U Bosni i Hercegovini jutros su temperature isle i do -20. Glavni grad okovan je ledom, najniza jutarnja temperatura bila je -15 supnjeva Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Na zapadu, jugozapadu i jugu biće pretežno vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini vedro

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša temperatura vazduha od tri do osam, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

Jutro će biti suho sa popuštanjem mraza, ali će temperatura i dalje biti ispod nule.

Na zapadu, jugozapadu i jugu biće pretežno vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini vedro.

Tokom dana preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, dok će u centralnim predjelima i na istoku ostati pretežno oblačno. Tokom večeri i u noći na četvrtak biće uslova za slab snijeg, a doći će do naoblačenja u većini predjela.

Puhat će slab vjetar, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Bosni će u četvrtak preovladavati pretežno oblačno, a na prostoru Hercegovine umjereno oblačno i djelimično sunčano. Puhat će slab vjetar slab u Bosni južnog a u Hercegovini sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 °C i -1 °C, na jugu do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 °C i 8 °C, na jugu zemlje do 12 °C.

U petak se u Bosni i Hercegovini prognozira se naoblačenje. U poslijepodnevnim satima izvjesna je slaba kiša ili susnježica u nizim područjima a uslovilo slabu kišu ili susnježicu, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 °C i 0 °C, na jugu zemlje do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1°C i 6 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

U subotu se u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg moguć je u centralnim istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Minimalne temperatura zraka u rasponu od -4 °C i 2°C, na jugu zemlje do 3 °C. Maksimalne dnevne temperature između 2 °C i 7 °C, na jugu zemlje do 9 °C.