Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u čast Bidenove pobjede

Defile kroz Sarajevo i boje zastave SAD-a na Vijećnici

biden defile vijecnica

Američki predsjednik Joe Biden više je puta boravio u BiH, posebno u vrijeme i nakon rata

Sarajevska Vijećnica večeras je osvijetljena bojama američke zastave u čast predsjedničke pobjede Joe Bidena, kao dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine.

Građani Sarajeva večeras su defileom i zastavama SAD-a i BiH kroz ulice glavnog grada BiH pozdravili Bidenovu pobjedu u Americi.

“Sarajevska Vijećnica svijetli u čast istinskog i dokazanog prijatelja naše zemlje, novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Joea Bidena. Iskrene čestitke upućujem i prvoj ženi potpredsjednici u američkoj historiji Kamali Harris, ali i Bosancu u Bidenovom pobjedničkom timu Elviru Klempiću”, napisao je na svojoj FB stranici gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, podijelivši i fotografije osvijetljene Vijećnice.

“U skladu sa epidemiološkim mjerama, njihovu veliku pobjedu su u koloni vozila pozdravili i građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Bosnia remembers! Unity over Division!”, napisao je Skaka.

Osim američke i bh. zastave na Vijećnici se večeras mogla vidjeti i zajednička fotografija prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića i Joe Bidena. Američki predsjednik Joe Biden više je puta boravio u BiH, posebno u vrijeme i nakon rata.