Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Delegacija EU: Pozitivna vijest da su vlasti RS povukle predloženi zakon o “stranim agentima”

delegacija eu u bih
Foto: Pixsell

Vlada RS sinoć je povukla iz procedure Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, u javnosti poznat kao zakon o “stranim agentima”

Pozitivna je vijest da su vlasti Republike Srpske odlučile povući predloženi zakon o “stranim agentima” koji nije bio u skladu s evropskim standardima – poručili su danas iz Delegacije Evropske unije u BiH.

Ističu kako je EU put najbolja garancija većeg prosperiteta i stabilnosti BiH.

-Pozivamo političke čelnike da se usredotoče na ispunjavanje potrebnih koraka za usvajanje pregovaračkog okvira, nakon zelenog svjetla za pregovore o pristupanju – podvlače iz Delegacije EU u BiH u objavi na X-u.

Vlada RS sinoć je povukla iz procedure Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, u javnosti poznat kao zakon o “stranim agentima”.

Prijedlog zakona je povučen neposredno pred samo razmatranje te tačke dnevnog reda na sjednici Narodne skupštine RS, a zastupnike je o tome obavijestio ministar pravde RS Miloš Bukejlović.

Ovaj zakon je ranije usvojen u NSRS u formi nacrta, a naišao je na brojne kritike nevladinog sektora i međunarodne zajednice u BiH.