Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Delegacija Vlade FBiH posjetila općinu Drvar

Drvar1

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na čelu s premijerom Fadilom Novalićem boravila je danas u posjeti općini Drvar. U delegaciji su bili i federalni ministar raseljenih osoba izbjeglica Edin Ramić te ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, saopćeno je iz Ramićevog kabineta.

Tokom sastanka s privrednicima ove općine i Kantona 10, razgovarano je o načinima pomoći Kantonu, razvoju privrede i infrastrukturnih objekata te podsticaju zapošljavanja i samozapošljavanja.

Sastanku su prisustvovali premijer Kantona 10, načelnici Drvara i Bosanskog Grahova, delegati iz Doma naroda Parlamenta FBiH i kantonalni ministri.

Nakon sastanka delegacija je posjetila i nove privredne pogone ”Toma”, “Drvobest” i “DIM d.o.o.”.

Posjetila je i nove bolničke kapacitete u Domu zdravlja u općini Drvar.

– Iz Budžeta Vlade Federacije, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglice je za ovu nerazvijenu općinu izdvojilo i izdvaja do sada značajna sredstva. Na sastanku smo dogovorili da ćemo formirati interresornu radnu grupu koja će definisati prioritete u razvoju Drvara, Glamoča i Grahova. Podržat cemo obnovu infrastrukture, objekata za stanovanje, kao i razvoj privrede i poljoprivrede – izjavio je ministar Ramić.