Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Delegacija Vlade Srbije dolazi u posjetu BiH, mnogo tačaka na dnevnom redu

03/11/2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić predvodit će delegaciju Vlade Srbije koja će doputovati danas u Sarajevo, gdje će sutra biti održana zajednička sjednica Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH.

Delegacija Vlade Srbije će danas poslijepodne doputovati u Sarajevo, a zajednička sjednica je planirana za sutra.

[yuzo_related]

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je jučer da će na zajedničkoj sjednici biti puno tačaka na dnevnom redu iz različitih oblasti, prvenstveno bilateralne teme, ekonomska saradnja, zajednički nastup na trećim tržištima i vanjskotrgovinska razmjena.

Istakao je da će nakon sjednice biti potpisani protokoli o traženju nestalih osoba, zaštiti mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, o okolišu i održivom razvoju, te iz oblasti telekomunikacija.

Zvizdić je rekao da će na dnevnom redu biti i iznalaženje modela za plaćanje naknada općinama koje su potopljene u vezi izgradnje hidroelektrana, a takvih je u BiH četiri, o budućoj izgradnje pruge Beograd-Sarajevo, o izgradnji cestovonog pravca Novi Sad- Šabac-granica BiH i dalje kroz BiH, kao i energetski tretman rijeke Drine.

Kako je naglasio predsjedavajući, sa zajedničke sjednice će biti poslana poruka kvalitetne saradnje između dvije prijateljske i susjedne države, koje su jasno opredijeljene za evropske integracije, te žele bazirati odnose na razumijevanju, uvažavanju i pomirenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.