Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narod i Pravda

Delić: “Kad porastem želim biti Elmedin Konaković”

konakovic – delic – nip (1)

“Sredinom predsjedniče. Ali, ne moraš više svaki korak sam preći. Zajedno ćemo! Za ljude! Za zemlju! Za državu! “, navodi u svojoj objavi Delić

Adnan Delić, aktuelni ministar privrede Kantona Sarajevo i nosilac liste za Federalni parlament stranke Narod i Pravda, na svom Facebook profilu objavio je predizborni tekst o stranačkom šefu, a koji prenosimo u cijelosti.

“Kad porastem želim biti Elmedin Konaković. To je rekla jedna djevojčica, čista i neiskvarena utjecajem koji sredina nameće nama odraslima.

Kad bi znala da biti Elmedin Dino Konaković znači biti kriv svima za sve zato što je lakše tražiti krivca, nego uzrok, razmislila bi, dvaput, o svojim željama.

Za otkrivanje uzroka treba snage i vremena da se prvo sa sobom obračunamo, a to je najteže od svega.

Dino se nije libio obračunati sa sobom i svime što ga okružuje. Naspram sistema u kojem je imao sve na dlanu, a u kojem je prepoznao znakove truljenja, izabrao je izlaz i društvenu egzekuciju, etiketiranje i napade kakve mnogi od nas ne mogu ni zamisliti.

Bilo je vremena, ne tako davno, kad je poznavati Dinu značilo “smrtni” grijeh i samo rijetki smjeli su s njim kafu popiti.
Danas, otporniji i jači od svih onih koji su mislili da ga mogu zaustaviti, vodi desetine hiljada ljudi širom Bosne i Hercegovine putem hrabrosti, ustrajnosti, pravednosti i jednakosti.

Uspjeh je kad te loši napadaju, uspjeh je kad iz svojih grešaka učiš i rasteš; kad se ne bojiš onoga što si bio i onoga što si postao.

Uspjeh je kad znaš da si otišao kad si sve imao, ne zato što si morao, nego zato što si trebao.

Sredinom predsjedniče. Ali, ne moraš više svaki korak sam preći. Zajedno ćemo! Za ljude! Za zemlju! Za državu! “, navodi u svojoj objavi Delić.