Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deložiran Denis Stojnić iz Tesla Puba zbog duga od 370.000 KM

tesla_pub_delozacija
FOTO oslobođenje.ba

Komisija Općine Stari Grad izvršila je u srijedu deložaciju zakupca Denisa Stojnića iz poslovnog prostora koji se nalazi u Ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita br 1, potvrđeno nam je u Općini Stari Grad.

– Komisija je jutros ušla u poslovni prostor i izvršila deložaciju zakupca Denisa Stojnića, rekla nam je Almedina Porča iz press službe ove Općine, ne želeći davati više informacija o ovome slučaju.

Podsjećamo, službenici Općine jučer ujutro su bezuspješno pokušali deložirati Stojnića iz ugostiteljskog objekta Tesla Pub zbog duga od 370.000 KM.

Kako je rečeno iz Općine, deložacija je naložena jer Stojnić u roku od osam dana nije izmirio dug za objekat koji se nalazi u općinskom poslovnom prostoru.

Danas se o jučerašnjem pokušaju deložacije oglasio i MUP- KS-a.

“Dana 19. 06. 2017. godine, I PU – PS Stari Grad Sarajevo zaprimila je od strane Službe za privredu i finansije Općine Stari Grad Sarajevo, Zahtjev za asistenciju policijskih službenika za deložaciju iz ugostiteljskog objekat PUB “Tesla”, ulica S.H. Muvekita, općina Stari Grad Sarajevo, kojeg koristi S. D. iz Sarajeva.

Istog dana, PS Stari Grad odgovorila je podnosiocu zahtjeva da nije ispoštovana procedura o najavi za asistenciju koju propisuje Zakon o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo u članu 13, a koja se odnosi na blagovremenu najavu, kao i potrebnu dokumentaciju koju ista treba da sadrži, kako bi u konkretnom slučaju policijski službenici PS Stari Grad zakonito postupili.

Dana 20.06.2017.godine, po pozivu službenika Službe za privredu i finansije Općine Stari Grad Sarajevo, na lice mjesta u ulici S.H. Muvekita, općina Stari Grad Sarajevo, upućena je policijska patrola koja je prisutne upoznala sa zakonskim odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, te ih upozorila da ne narušavaju javni red i mir, što je i ispoštovano”, navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, načelnik sarajevske općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić u utorak je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o neuspjeloj akciji deložacije objekta Tesla pub u Sarajevu.

Povodom neuspjele deložacije zakupca Denisa Stojnića iz poslovnog prostora Tesla u Ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita 1, koja je bila zakazana jučer ujutro, u Općini Stari Grad održana je vanredna pres-konferencija.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je rekao da ne želi pridavati veliku pažnju osobi koja se deložira, s obzirom na to da su do sada iselili 42 korisnika zbog neplaćanja zakupa i da nisu imali nikakvih problema.

– Policija Stari Grad od koje smo trebali imati pomoć pri akciji je totalno zakazala. Na ovom ispitu pala je država, nama je onemogućeno da uđemo u prostorije koje su vlasništvo Općine Stari Grad. Njihov izgovor je da im nismo najavili deložaciju, a mi njih nismo ni zvali zbog deložacije. Sve što je trebalo je da legitimišu dvije NN osobe koje su stajale na ulazu u objekat, pojasnio je Hadžibajrić. Najavio je da će se postupak deložacije nastaviti sve dok zakupac ne napusti općinski prostor.

Savjetnik načelnika Nermin Pećanac naglasio je da se ovdje ne radi o ličnom sukobu, već sukobu države protiv onih koji ne poštuju njena pravila. – Govorimo o prostoj činjenici, a to je dug od 373.000 KM, kazao je Pećanac.