Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Demobilisani borci i RVI Srebrenice uputili pismo SDA

BiH

sda-5

Udruženje demobilisanih boraca i Organizacija ratnih vojnih invalida Općine Srebrenica pozdravila je odluku Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Srebrenica “o ukoru pred isključenje iz te stranke i suspenziji visoko pozicioniranih članova što su djelovanjem u predizbornom, izbornom i postizbornom periodu i zaslužili”.

– Čestitamo Općinskom odboru SDA Srebrenice za hrabrost da najprije „počisti“ unutar vlastitih redova one kojima su najbitniji lični interes i pozicije. Pozivamo i druge probosanske političke partije da učine isto, da bi pokazali da je Srebrenica iznad ličnih interesa bilo kojeg pojedinca – navodi se.

U otvorenom pismu Predsjedništvu SDA BiH Udruženje demobilisanih boraca i Organizacija ratnih vojnih invalida Općine Srebrenica najavili su da će pažnju i analizu posvetiti pitanju “zašto je za načelnika Srebrenice izabran kandidat prosrpskih političkih partija, a ne naš Ćamil Duraković“.

– Neupitno je da je između ostalog, sad sa sigurnošću možemo reći, posljedica sadašnjeg stanja i gubitka Srebrenice nerad parlamentarca koji je i zvanično (uime Predsjedništva SDA) bio zadužen za koordinaciju predizbornih aktivnosti u Srebrenici – ističe se u pismu.