Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Demokratska fronta: Antu Tomića ubi prejaka riječ

BiH

df

Ante Domić, dosadašnji gradonačelnik Brčkog, u ovim lokalnim izborima nosilac liste HDZ-a za brčanski parlament, mrtav ozbiljan i hladan, u izjavi za Radio Brčko reče kako njegov HDZ neće u koaliciju niti sa jednom strankom koja je na svojim listama imala građane Hrvatske nacionalnosti, stoji u saopštenju Demokratske fronte koje prenosimo u cjelosti.

Cijenimo da je ova rečenica koju je izrekao „certificirani Hrvat“ Domić, a na koju, koliko znamo, još niko ni iz Brčkog, a ni šire nije reagovao – zaslužuje najoštriju osudu i zgražavanje svakog građanina ove zemlje. Izjava je uvredljiva i ponižavajuća, ultra konzervativna, na najdirektniji način segregacionistička i dijeli jedan narod, obilježavajući „one druge“ koji nemaju potvrdu HDZ-a da su Hrvati na listu za odstrel . Taj isti čovjek, u nastavku razgovora za Radio Brčko, hvali se brojem osvojenih glasova njegove stranke i osvojena tri mandata, te zahvaljuje dosadašnjim poslanicima u brčanskom parlamentu i članovima Vlade „koji su svojim radom pokazali širinu djelovanja u rješavanju teških pitanja sa predstavnicima ostalih naroda“!

Domić zapravo nastavlja putem svoga šefa stranke, pa uz obilježavanje granica (kako koji dan odmiče sve glasniji su u tom zahtjevu, a može im se, jer ni na to reakcija koalicionih partnera nema, što znači prećutno odobrenje) paradžave Herceg Bosne i trećeg entiteta, promovira „šefovu ideju“o tome da je Hrvat samo onaj kome žig udari i ovjeri HDZ BiH. Užas!

Ne prebrojavajući nikoga sa stranačkih lista svih partija koje su učestvovale na lokalnim izborima u Distriktu Brčko, pa tako i ne raspolažući tačnim podacima o broju Hrvata na listama „ostalih stranaka“, svako od njih sa punim pravom, morao bi podnijeti tužbu protiv Domića i njegovog izrečenog stava u kojem ponižava vlastiti narod.

Kao stranka koja se trudi da u svojim redovima ima što više građana BiH, koja ne prebrojava krvna zrnca, koja se i zbog toga našla na meti „velikih nacional – stranačkih ajkula“, morali smo na ovaj način izreći i osudu i ogorčenje istupom Ante Domića, kaže se u saopštenju.