Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Demokratska fronta: Do podne HDZ – od podne 1990

demokratska-fronta-df

Zanimljiv je, istovremeno i dosta smušen, bio jučerašnji nastup Ilije Cvitanovića na jednoj komercijalnoj televiziji, saopšteno je danas iz Demokratske fronte.

“Prije svega, već na prvi pogled bilo je očito da je gospodin Cvitanović nemoćan da se, ma koliko iskreno to htio, otrgne iz sjene Dragana Čovića i išta konkretno uradi na stvaranju političke alternative u hrvatskom korpusu. U jednom trenutku vrlo oštar u kritici HDZ-a i njegovog šefa, optužujući ga za nestanak Hrvata sa ovih prostora, kriminal, nepotizam… I taman kad očekuješ ‘završni udarac’, da čuješ šta je to alternativa tj. on, gospodin Cvitanović, on odjednom ‘povuče ručnu’ pričom o ostanku u HNS-a zarad interesa istog tog hrvatskog naroda koji do maloprije bježi iz zemlje zbog istog tog HNS-a ili ti Ćovića, obećava ‘poniznost’ hrvatskom narodu. U međuvremenu, na konstataciju da  gospodin Zubak tvrdi da u Prijedlogu Zakona o izbornim jedinicama nema ništa neustavno, ljuti Cvitanović ‘gumicom obrisa’ i Zubaka i njegov stav. A znamo ko je Krešimir Zubak”, navodi se u saopštenju.

Ko je, zapravo, Ilija Cvitanović eventualno ćemo saznati ako se jednog dana ‘”dočepa” vlasti, istakli su iz Demokratske fronte.

“A kako je počeo – teško. I onda, u istom tom razgovoru, ničim izazvan, iskoristi priliku da ‘zamoli Bošnjake da ne glasaju za Komšića’! Bez iti jedne rečenice objašnjenja. Po onoj narodnoj da se ‘svako češe tamo gdje ga svrbi’ ispade da je Cvitanoviću Komšić noćna mora, nikako Čović. Mislili smo da je htio zamoliti Hrvate da mu učine tu izbornu uslugu, jer i tu se, gospodine Cvitanoviću, stvari mjenjaju. Očito da i Vi to znate i odatle taj strah, i Vas i Vaših patrona!”, zaključuje se u saopštenju.