BiH

Zajednički gradonačelnik

Demokratska fronta i Socijaldemokrati izlaze zajedno na lokalne izbore u Tuzli

21/07/2020

Vujović, pak, smatra da Tuzla zaslužuje novo ime na čelu Tuzle. Kako je pojasnio, 59 hiljada građana uopće ne izlazi na lokalne izbore

Demokratska fronta i novoformirani Socijaldemokrati BiH na predstojeće lokalne izbore nastapaju zajednički u Tuzli sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle. To su najavili Žarko Vujović iz Socijaldemokrata BiH i Mahir Mešalić iz Demokratske fronte.

– Želim da vam kažem da smo imali zajednički sastanak u vezi sa prijedlogom za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle. Izaći ćemo s odvojenim listama, ali s jednim zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle -najavio je Mešalić.

Vujović, pak, smatra da Tuzla zaslužuje novo ime na čelu Tuzle. Kako je pojasnio, 59 hiljada građana uopće ne izlazi na lokalne izbore.

– Mi želimo da u budućnosti, za gradonačelnika Tuzle glasa makar 50 posto građana Tuzle. To je naš cilj i naš program. To ćemo postići, zato što će naš budući zajednički kandidat imati jednak odnos prema svim mjesnim zajednicama u Tuzli. Budući gradonačelnik neće biti kradljivac tuđih ideja, nego će biti inspirator da te ideje dođu u stvarnost – najavio je Vujović.

Kako je pojašnjeno tokom konferencije za novinare, o imenu zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle će odlučiti organi ovih stranaka u narednih nekoliko dana.

Definitivno, istaknuli su danas, Demokratska fronta i Socijaldemokrati u Tuzli izlaze sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.