Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Demokratska fronta: Novi Dodikov podmukli udarac državi BiH

BiH

milorad-dodik

Demokratska fronta izražava zgražanje i postavlja otvoreno pitanje svim građanima Bosne i Hercegovine, dokle će tolerirati “razvaljivanje”ove države i to sa svih strana.

-Jučerašnja “svečanost” u Banjoj Luci, na kojoj su uručene “zahvalnice” Karadžiću, Plavšić, Krajišniku i posthumno Koljeviću, najnoviji je u nizu podmuklih udaraca na integritet ove zemlje – navode u svom saopćenju.

Dodaju, kada se zna ko su ovo troje, za šta su osuđeni, najblaže rečeno ovaj čin je licemjeran i predstavlja najveću dozu uvrede, omalovažavanja i ponižavanja svih bošnjačkih žrtava, jer svi valjda toliko pamtimo da znamo kolika je “zasluga” upravo ove trojke u ostvarivanju monstruoznog plana istrebljivanja cijelog jednog naroda.

Ironično, ružno i zlokobno zvuči obrazloženje da se ta priznanja dodjeljuju “zbog doprinosa radu Narodne skupštine Republike Srpske”!

– Prvo referendum, pa neodaziv na poziv na saslušanje u Tužilaštvo BiH, pa mutne radnje da njegov kandidat pobijedi u Srebrenici, pa u intermecu sastanci i dogovori sa svojim partnerom u cijepanju BiH Draganom Čovićem, pa stvaranje nekakve parapolicijske strukture u RS-u, uz opetovane izjave o mogućem referendumu o otcjepljenju, Dodik ne miruje u ostvarenju svojih planova. S druge strane, izostaje bilo kakva reakcija aktuelne vladajuće koalicije u Federaciji BiH, ali i BiH, kao da se sve odvija po unaprijed dogovorenom scenariju podjele Bosne i Hercegovine. Hoće li i nas i građane ove zemlje iko uvjeriti da to nije tako, pitaju se iz Demokratske fronte.