Demokratska fronta održala završni predizborni skup u Tuzli

df-tuzla

U Tuzli je večeras održan završni predizborni skup Demokratske fronte.

Prisutnima su se na skupu obratili Nedim Salihbegović nosilac liste za Gradsko vijeće Tuzle, Jasmin Kadić kantonalni povjerenik za TK, Aleksandar Remetić potpredsjednik Demokratske
fronte, te Alen Gadžo kandidat  za gradonačelnika Tuzle i Željko Komšić predsjednik Demokratske fronte, saopćeno je iz ove stranke.

Aleksandar Remetić je naglasio da će članice i članovi Demokratske fronte vratiti ponos i osmijeh na lica građana Tuzle.  Tuzla mora biti ono što je uvijek bila – industrijski, naučni, zdravstveni, kulturni i sportski centar BiH. Zato postoji Demokratska fronta u Tuzli – da ne da Bosnu i Hercegovinu, da štiti i cijeni sve građane BiH i razvija svoj grad Tuzlu na dobro svih poštovanih i ravnopravnih građana.

df-tuzla1

Gadžo je istakao da niko nikada neće pokoriti Tuzlu i da Tuzlaci i Tuzlanke vrlo dobro znaju kome trebaju dati svoj glas.

– Kriminalne grupe okupljene oko SDA-SBB, oko tuzlanskog SDP-a se varaju ako misle da je Tuzla njihova, Tuzla pripada samo Tuzlankama i Tuzlacima.

Prisutnima se obratio i Željko Komšić i opet ponovio da je DF nastao zbog potrebe građana naše zemlje da imaju alternativu nacionalistima i lažnim sacijaldemokrata.

– Mi nikada nećemo biti pokriće za propale projekte i one koji ne žele da se distanciraju od svojih kriminaliziranih šefova. Narod u Bosni i Hercegovini je uvijek znao izabrati i tako će biti i ovaj put, izabraće život kakav žele, rekao je Komšić.