akcija “Pečat”

Detalji akcije SIPA-e: Štampali lažne diplome, ispitana i službenica Vlade

sipa

Iz Ministarstva pravde RS su najavili saopštenje za javnost tokom dana

Inspektori SIPA su u akciji kodnog naziva “Pečat” u Banjaluci otkrili “štampariju” falsifikovanih javnih isprava, saznaje Srpskainfo.

– Tokom pretresa u akciji “Pečat” na području Banjaluke otkrivena je lokacija na kojoj su izrađivani falsifikati javnih isprava. Detaljnije informacije o svemu biće poznate nakon okončanja istrage – izjavio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Saznaju da je u okviru istrage saslušana i službenica Vlade Republike Srpske V.I. zaposlena u Ministarstvu pravde Republike Srpske. Nakon davanja izjave službenica Vlade RS puštena je, a prema posljednjim informacijama jutros je normalno došla na posao.

Iz Ministarstva pravde RS su najavili saopštenje za javnost tokom dana.

Tužilac Unsko-sanskog kantona će nakon saslušanja osumnjičenih odlučiti o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvorom, potvrdila je za Irena Marjanović, portparol Tužilaštva USK.

Ona je dodala da je nakon hapšenja devet osoba u akciji kodnog naziva “Pečat” dio osumnjičenih pušten da se brani sa slobode, dok je dio doveden na saslušanje kod tužioca koji rukovodi istragom.

– U toku dana biće poznato da li će i protiv kojih osumnjičenih biti zatraženo određivanje jednomjesečnog pritvora – izjavila je Marjanovićeva.