Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ratni zločinac

Dežulović o Kordiću koji sada “šeta za život”: “U 51. tjednu mu pripadnici HVO-a banu u kuću”

kordic ahmici

“Sud je Kordića osudio na 25 godina zatvora jer je planirao, poticao i naredio zločine koji su se dogodili 16. aprila 1993. u Ahmićima te selima Šantići, Pirići i Nadioci. Sud je utvrdio da je Kordić sve radio da se uradi etničko čišćenje i progon”

Osuđeni ratni zločinac Dario Kordić prošle sedmice je Zagrebu – šetao za život i pozivao nadležne da ne dozvole pobačaj trudnici čija beba ima tumor.

Upravo taj Kordić je, podsjetimo, osuđen za zločin protiv čovječnosti, teške povrede Ženevske konvencije te kršenje zakona i običaja ratovanja.

Kako je navedeno u pravosnažnoj presudi, u aprilu 1993. u sistematskom napadu na selo Ahmiće i druga mjesta u okolini Viteza HVO je prvo granatirao, a zatim su grupe vojnika išle od kuće do kuće ubijajući i ranjavajući muslimanske civile, i paleći kuće, štale i stoku.

Nakon napada, HVO je zatočio mnogo civila, koji su tjerani da kopaju rovove na liniji fronta. Najmanje 103 muslimana civila ubijena su u Ahmićima ili okolo Ahmića. Od toga 33 su bile žene i djeca. Uništeno je svih 176 muslimanskih kuća u Ahmićima kao i dvije džamije.

Sud je Kordića osudio na 25 godina zatvora jer je planirao, poticao i naredio zločine koji su se dogodili 16. aprila 1993. u Ahmićima te selima Šantići, Pirići i Nadioci. Sud je utvrdio da je Kordić sve radio da se uradi etničko čišćenje i progon.

Na ovaj paradoks, da neko ko je ubijao djecu, ženu i starce sada poziva na život i zabranu abortusa, ukazao je i hrvatski novinar Boris Dežulović:

– 7 tjedana od začeća zijeva
– 8 tjedana od začeća štuca
– 9 tjedana od začeća sisa palac
– 12 tjedana od začeća smije se
– 38 tjedana od začeća rodi se
– 51 tjedan od začeća zaplače u kolijevci kad pripadnici HVO-a s krunicama na uniformama banu u kuću i rafalima iz automatskog oružja poubijaju majku, oca, šestogodišnju sestru i osmogodišnjeg brata, poliju ih benzinom i zapale, pa ga vojnici čuju kako plače i vrate se da ubiju i zapale i njega i kolijevku i cijelu kuću
– 1512 tjedana od začeća na zagrebačkom Hodu za život nerođene djece ponosno stupa Dario Kordić, ratni zločinac pravomoćno osuđen zbog ubojstva 116 bošnjačkih civila u Ahmićima, od kojih trideset dvije žene i jedanaestoro djece, a među njima osmogodišnjeg Elvisa, šestogodišnje Šuhrete i njihovog brata Seje Ahmića, bebe stare tri mjeseca i dva dana”, napisao je Dežulović u komentaru na društvenim mrežama.