DF-a u Novom Gradu: Nakon mandata nećemo obarati pogled pred građanima

Centralni predizborni skup DF-a u Novom Gradu
FOTO: D. Begović

Večeras je u prepunoj multimedijalnoj sali Općine Novi Grad održan centralni predizborni skup u organizaciji OO Demokratska fronta Novi Grad Sarajevo gdje je poslana jednistvena poruka građanima ove općine, a to je da prilikom glasanja 2. oktobra biraju one koji im mogu omogućiti bolji i kvalitetniji život, piše Patria.

Kandidat za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo doc.dr. Goran Kovačević, u vrlo emotivnom govoru obećao je svim prisutnim da ukoliko pobijedi na izborima neće dozvoliti da nakon četiri godine spušta pogled, već da želi sve svoje birače gledati pravo u oči i da ostane upamćen po poštenju.

Centralni predizborni skup DF-a u Novom Gradu

– Vrlo je teško govoriti pred ljudima koje poznajete, jer na kraju vi ste ovdje ti koji mogu ocijeniti da li ja govorim istinu ili ne. Ja sam stanovnik općine Novi Grad 34 godine, većinu svog života sam proveo na Alipašinom Polju u A fazi, sad sam u Aerodromskom naselju, ali to je još uvijek Novi Grad. Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju. Hvala vam što baštinite naše ideje socijaldemokratske i liberalne kakva i naša stranka i jeste naslovljena u svom imenu.

Ono što ja vama želim poručiti jeste da kada završim svoj mandat nežu doživjeti da prolazim pored vas pognute glave, želim da vas sve pogledam u oči, a vi da kažete onaj čovjek je bio pošten. Poebno želim istaći da 34 goine radim na sebi, uložio sam puno truda, živaca i postao sam univerzitetski profesor, međunarodno sam poznat, ali želim da me priznaje i moje rodno mjesto – istakao je Kovačević.

On je dalje kazao da od Novog Grada ima namjeru zajedno s kandidatima DF-a za Općinsko vijeće napraviti svjetsku općinu koja će biti za primjer ne samo u BiH, nego da će dolaziti ljudi iz svijeta da uzmu ideje.

Centralni predizborni skup DF-a u Novom Gradu

Skupu se obratio i potpredsjednik Federacije BIH Milan Dunović, koji je kazao zašto nije tipični političar i zašto bi trebalo glasati za DF. Podsjetio je prisutne da kada je DF izašao iz vlasti da niko od ministara nije napustio stranku, a što znači da tim ljudima nije stalo do funkcija već progresa svih u BiH.

Željko Komšić, predsjednik DF-a video linkom obratio se prisutnima iz Bihaća te izrazio žaljenje jer nije stigao na ovaj skup.

– Žao mi je što ne mogu da prisustvujem na centralnom skupu u Novom Gradu, ali takva je kampanja, puno mjesta treba obići u BiH. Zaista bih volio da sam sa našim predobrim ljudima. Imate izvrsnog kandidata za načelnika, izvrsne ljude na listi. Mnogo toga čeka BiH nakon 2. oktobra, za BiH koju žele, sada 20 godina poslije rata, da dijele. Dodik organizira referendum, ovi zveckaju oružjem, hoće da stvaraju mega kantone što je treći entitet. Zato je važno da glasate za ljude koji su pred vama za članove DF-a, za prof. Gorana Kovačevića na kojeg smo mi ponosni, na sve ono što zna i što može da pruži ne samo građanima Novog Garad već cijeloj BiH – istakao je Komšić.

Centralni predizborni skup DF-a u Novom Gradu

Nosilac liste DF-a u Novom Gradu Adnan Podžo nije želio mnogo pričati o sebi kazavši da je on prvi među jednakima na listi od 36 ljudi.

Centralni predizborni skup DF-a u Novom Gradu

– Naša lista broji 36 kandidatkinja i kandidata. Imamo mlade ljude, ali i starijih koji svojim iskustvom mogu mnogo pomoći. Imamo 40 posto pripadnica ljepšeg spola na listi i ponosni smo na to. Naša lista je specifična i garantuje da ćemo imati uspjeh – kazao je Podžo.