Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

DF: Mjere za rasterećenje privrede moraju imati cilj povećanje plata

03/09/2018

Prijedlog mjera za rasterećenje privrede koje su putem Udruženja poslodavaca FBiH upućen vlastima i strankama nedvojbeno pokazuje da aktuelna vlast predvođena koalicijom SDA, SBB i HDZBiH ovo nije realizovala.

Kao rezultat niza loših ekonomskih poteza aktuelne vlasti i nesprovođenja obećane ekonomske mjere „rasterećenje privrede“ imamo na sceni mizerne minimalne plate radnika zbog kojih kvalifikovana radna snaga odlazi iz Bosne i Hercegovine, ogroman udio sive ekonomije i povećanje broja radnika koji napuštaju našu zemlju. Ukoliko se ovako
nastavi, naša ekonomija ubrzo više uopšte neće imati kvalifikovanu radnu snagu.

Ono što se navodi kao Prijedlog mjera od strane Udruženja poslodavaca FBiH je u pravilu već sadržano i u Izbornom Programu Demokratske fronte pod nazivom „Pobjednička BiH“.

Naš cilj, za koji vjerujemo da se podudara i sa prijedlozima Udruženja poslodavaca FBiH, jeste da kroz sprovođenje navedenih ekonomskih mjera i zakonskih rješenja dođemo prije svega do povećanja plata radnicima u realnom sektoru, te poboljšanja svih uslova rada.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.