Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DF odbacuje moguću podršku kandidatima SDP-a u Tuzli

BiH

demokratska-fronta-df

Nakon što smo opetovano izloženi medijskoj hajci pojedinaca prinuđeni smo reagirati. Individue okupljene oko stola bivšeg predsjednika SDP-a popularno nazvanog “Profesor”, koji iz svega vidljivog i dalje upravlja partijom koja se očigledno još uvijek nije transformisala iz reketaško – ucjenjivačke organizacije u modernu političku stranku misle da i dalje mogu uticati političkim procesima u BiH.

Krajnje je vrijeme da demistificiramo gomilu lažnih navoda i informacija koje se plasiraju, između ostalog i od propalih novinara poznatih po presudi za krađu cipela po tuzlanskim prodavnicama obuće, kao i po obilatom korištenju budžetskih sredstava grada Tuzle.

Koliko god nevjerovatno zvučalo svim individuama okupljenim oko “Profesora”, odluke u Demokratskoj fronti donose organi DF-a, od lokalne organizacije pa do Predsjedništva stranke, a ne bilo koji pojedinac ma kako se on zvao. Tako je i odluka organa bila da će DF u Tuzli podržati svakog kandidata SDP-a za gradonačelnika Tuzle ukoliko njegovo ime nije Jasmin Imamović ili Enver Bijedić i ista je pregovaračkom timu SDP-a saopštena prvi put u julu.

Nama je jasno da je rukovodstvo SDP-a godinama vježbano, uz časne izuzetke, da masovno ponavlja i djeluje onako kako “Profesor” misli i naredi, pa su na pregovorima sa DF-om predlagali discipliniranje našeg članstva i bezuslovno prihvatanje njihovih kandidata. Opet im moramo ponoviti, to nije bilo moguće tada a neće ni sada!

DF je stranka nastala kao odgovor na slijepo reketarenje, kriminal i poslušničko djelovanje unutar SDP-a što ih je i dovelo do izbornog kraha 2014. godine. Žalosno je da određeni krugovi ni danas nisu spremni da prihvate da je njihovo vrijeme prošlo i da su ih građani BiH poslali u političku historiju.

Još žalosnija i jadnija je činjenica da oni koji se svim silama trude pokazati da su se reformisali i dalje djeluju onako kako im mala interesna grupa naređuje. Žalosno je da pojedini kandidati i na ovim izborima ne prihvataju činjenicu da je i njima vrijeme za političku historiju, te da je njihova lažna briga za socijaldemokratiju samo krinka za bolesne ambicije o doživotnom vladanju na njih prenesene od voljenog im “Profesora”.

Zapamtite, oni protiv kojih se mi borimo su SDA, SBB, HDZ ali i oni koji se kriju iza brige za socijaldemokratiju, pričaju o ujedinjenju ljevice, a ustvari se bore da zaštite reketaško – mafijaške interese pojedinaca. Bilo bi im puno bolje da npr. postupe po prijedlogu jednog njihovog poslanika koji kaže da je potrebno uvesti obavezne ljekarske preglede svih koji obnašaju političke funkcije. Neka te preglede sada urade njihovi kandidati, evo npr. za početak kandidat SDP-a za gradonačelnika Tuzle i neka dokaže svim građanima da je zdravstveno, fizički i mentalno sposoban upravljati gradom dvije decenije. Mi smo spremni za sve naše kandidate, i ne samo njih nego i sve druge stranačke funkcionere, odmah dostaviti ne samo zdravstvenu dokumentaciju nego i imovinske kartone. Da li ste vi spremni na to?

Ujedinjenje ljevice je proces do kojeg mora doći, ali će u tom procesu učestvovati stranke koje se djelima bore za ideale ljevice, a ne programskim aktima ili statutarnim odredbama. Naša želja je da taj proces počne u Tuzli gdje postoji određen broj stranaka koje zaista žive tu ideju. Samo na taj način se možemo suprotstaviti povampirenim i kriminogenim nacionalistima koji nakon što su nas opljačkali pokušavaju i podijeliti našu zemlju. Dok god postojimo to im nećemo dozvoliti!