Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DF: Olovčić, Nevesinjac i Srdić nisu članovi naše stranke

df

Kantonalno povjereništvo Demokratske fronte Kantona Sarajevo izdalo je saopćenje vezano za fotografije vijećnika OV Novo Sarajevo, koje, kako se navodi, ‘kruže’ internet portalima i društvenim mrežama, a gdje se, uz fotografije pojedinih vijećnika koji su glasali za ime dvorane “Novo Sarajevo” ili bili suzdržani, pojavljuje i grb DF-a.

– Sa žaljenjem priznajemo da su Adem Olovčić i Fikreta Nevesinjac koji su glasali ‘za’ i suzdržani Srđan Srdić (a koji je lobirao na zborovima građana protiv naziva ‘Goran Čengić’) bili članovi Demokratske fronte i vijećnici izabrani ispred DF-a na posljednjim lokalnim izborima. Isti su svojim postupcima iznevjerili građane Novog Sarajeva koji su dali glasove DF-u, te svojim priklanjanjem SDA odredili većinu u OV NS – navodi se u saopćenju DF-a.

Dodaje se da su Olovčić, Nevesinjac i Srdić vrlo brzo nakon ulaska u OV NS isključeni iz DF-a, tako da je ‘puka slučajnost da se na internetu mogu pronaći fotografije na kojima uz spomenute stoji naš logo’.

– S obzirom na to da je Klub vjećnika SDA izvršio detaljnu anketu i analizu po mjesnim zajednicama i donio odluku da se sportska dvorana u Novom Sarajevu ne zove po Goranu Čengiću, pozivamo SDA da nam predoči rezultate ankete po mjesnim zajednicama u Novom Sarajevu i Kantonu Sarajevo, a vezano za vodosnabdijevanje spomenutih općina – zaključuje se u saopćenju DF-a.