Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DF osuđuje napad na džamiju u Đilama

dzamija-djile

DF Zvornik smatra da bilo kakve provokacije, a najmanje provokacije koje su usmjerene ka vjerskom vrijeđanju nisu potrebne i trebaju da budu najoštrije i u što kraćem roku sankcionisane.

Vandalizam koji se desio na džamiji u Đilama je poslijedica tenutnog političkog momenta koji je proizvod neodgovornih pojedinaca iz vladajuće garniture.

Smatramo da niko u ovom gradu ne smije biti žrtva političkog momenta, posebno se mora povesti računa o vjerskim objektima jer oni imaju posebno mjesto među svim vjernicima.

Svima treba da bude jasno da su džamije i ljudi koji se mole u njima integralni dio ovog područja i da su kao takvi ovdje da ostanu. Svi oni kojima to smeta treba da se mane „ćorava posla“, i da zajedno sa svima nama rade da nam naše sutra i sutra naše djece bude bolje.

DF Zvornik vjeruje da ce nadležni organi da odrade svoj posao i da uhvate počinioce, niko u ovom gradu neće da pristaje na život u strahu jer strah je odlika nazadnih sistema i društava koja nemaju nikakve budućnosti, kaže se u saopćenju GO Demokratske Fronte Zvornik.