Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DF se oglasio nakon što ih napustilo “troje uglednih članova”

komsic-df

Nakon što su Jasmin Kadić, Lejla Didik Sarajlić i Nedžada Avdić napustili Demokratsku frontu, reagirala je i ova stranka, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Vezano za informaciju u kojoj je navedeno da je “troje uglednih” članova napustilo DF, a zarad istinitog informisanja javnosti, mislimo da je potrebno saopštiti i znati samo par sljedećih činjenica:

– Pored toga što nam više baš i nije jasno kako se stiče epitet “ugledni” (do sada smo mislili da se to stiče na osnovu načina na koji živiš i djeluješ kao i od stava i mišljenja okoline u kojoj živiš, te na način da je važno šta o čovjeku misle njegovi sugrađani), moramo saopštiti da su dvije gospođe i jedan gospodin napustili DF, tek nakon što je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

– Disciplinski postupak je pokrenut nakon što je jedna od gospođa stranku čiji je bila član nazvala fašističkom strankom i nakon njihovog višemjesečnog traženja uhljebljenja u drugim strankama – provjeriti kod gospodina Šepića i gospodina Nikšića. Da sada ne pominjemo molbe funkcionera SDA da Vas se ne izbacuje iz DF-a.

– Dotadašnje njihovo ponašanje, bolje reći pljuvanje po stranci i ljudima, pogotovo po članovima DF-a u Tuzlanskom kantonu (provjeriti njihove profile na društvenim mrežama), prijetnje članovima Predsjedništva stranke, nepristojnu i neprikladnu komunikaciju sa svima koji im se nisu dopadali, svjesno smo tolerisali, nazivajući to njihovim pravom na stav i mišljenje – provjeriti kod svih članova Predsjedništva stranke.

– Ako su, a svi znamo da nisu, pravi razlozi da troje pomenutih napuste stranku oni koji su navedeni u pismu – “koketiranje sa ranjivim populacijama, komunističke fraze i pozdravi”, samo ste nam to trebali ranije saopštiti! Tada bi smo Vas sigurno, s noge na nogu, odmah izbacili iz stranke! Razlog – zalutali ste u nju. Nije nam jasno zašto ste toliko dugo “patili i trpili” našu programsku okrenutost ranjivim populacijama ili, zašto ste “patili” zbog antifašističkih pozdrava i tradicije koju se trudimo njegovati?

Moglo bi se još, nadugo i naširoko, pisati o ovom slučaju, kao što bi se moglo reći, da smo bar malo zločesti, kako Vas toplo preporučujemo svim političkim mazohistima u BiH.

Kako to više nije vrijedno niti truda niti vremena i kako Vam smetaju “komunistička oslovaljavanja i pozdravi”, nećemoVam poželjeti sreću, nego – Bog Vam pamet dao!”, stoji u saopštenju DF-a.