Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DF spreman za unutarstranačke izbore u septembru mjesecu

Demokratska fronta DF 2

U Centrali Demokratske fronte u Sarajevu danas je održana 24. redovna sjednica Predsjedništva na kojoj su usvojena pravila provođenja unutarstranačkih izbora, a koje je Glavni odbor raspisao na Četvrtoj redovnoj sjednici održanoj 10. juna.

Unutarstranački izbori bit će održani u septembru mjesecu za općinske/opštinske i gradske organizacije, a u oktobru za kantonalne i regionalne organizacije Demokratske fronte.

Predsjednike/ce i članove/ce općinskih/opštinskih, gradskih, kantonalnih i regionalnih odbora birat će skupštine koje čine delegati iz mjesnih, odnosno općinskih organizacija.

Svi kandidati će prije samog procesa glasanja program rada dostaviti Kadrovskoj komisiji za unutarstranačke izbore stranke, koju je Predsjedništvo imenovalo na današnjoj sjednici.

Kadrovsku komisiju čine Maja Gasal Vražalica, Amra Kunovac i Mahir Mešalić. Također, imenovane su i izbrone komisije koje će pratiti regularnost izbornog procesa čime su ispunjeni svi uslovi za sprovođenje unutarstranačkih izbora.

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u BiH i procjenjujući dalji razvoj iste, Demokratska fronta
poziva Vijeće ministara, Vladu FBiH i sve vlade na drugim nivoima vlasti da preuzmu svu odgovornost za trenutnu situaciju u BiH i za zastoj na svakom polju djelovanja. To podrazumijeva svaku moguću opciju uključujući i razrješenje istih.