Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

DF: Spriječimo “osovinu zla” Čović – Dodik

19/07/2018

Nakon što danas u Domu naroda Parlamenta FBiH nije ni razmatran Zakon o izbornim jedinicama jer su dva potpredsjednika Doma, Bradara i Puzigaća ,proglasili ovaj zakon „destruktivnim po vitalni interes konstitutivnih naroda“, stvari su do kraja postale ogoljene i jasne, stoji u saopštenju Demokratske fronte koje prenosimo u cijelosti.

“Osovina Dodik – Čović ,unatoč svim upozorenjima i meritornim ocjenama da ovaj Zakon do kraja poštuje kako evropske tradicije,tako i zaštitu osnovnih ljudskih prava na teritoriji cijele države – odlučili su da do kraja idu u rušenje Dejtonske Bosne i Hercegovine. Nije slučajno da su se baš danas u Beogradu sastali Čović i Vučić,kao što je još manje upitno zašto je Dodik prije nekoliko dana bio kod istog tog Vučića,predsjednika Srbije i „oca nacije“. A nakon današnjeg sastanka sa Čovićem, isti taj Vučić (kakva licemjernost) izjavljuje kako će Srbija bezuslovno poštovati cjelovitost i integritet Bosne i Hercegovine!

U cijeloj ovoj priči,od početka , bezbroj sastanaka na temu Zakona o izbornim jedinicama,za moguće posljedice današnjeg događaja i nestavljanje na dnevni red ovog Zakona , osim dodatne uznemirenosti građana Bosne i Hercegovine i – odgovornost mora snositi i međunarodna zajednica. Većina tih sastanaka održana je uz njihovo aktivno učešće pa je za očekivati poslije svega da „otvore karte“ i jasno poruče,za kakvu se to i oni Bosnu i Hercegovinu zalažu. Ako su za cjelovitu,neka onda potegnu mehanizme koji su im na raspolaganju i građane ove zemlje uvjere u to. Ako nisu , onda će snositi punu odgovornost za posljedice i ovog današnjeg čina u Domu naroda.

Što se tiče Demokratske fronte , učinićemo sve što nam bude na raspolaganju da spriječimo scenario davno spomenut , više ne u vicu već u stvarnosti : „Bosna i Hercegovina cijela – iz tri dijela“! Vjerujemo da se sa takvim scenarijom neće pomiriti ni građani ove zemlje , ni pod koju cijenu!”, poručili su iz DF-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.