BiH

DF ulazi u koaliciju sa Građanskim savezom: Vrijeme nam izmiče

24/05/2018

U Sarajevu je danas držana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte. Razmatrajući aktuelnu političku situaciju, posebno u ovom predizbornom periodu, članovi Predsjedništva su podržali tri osnovna politička stava.

Prvi je da je ova stranka bila i uvijek će biti protiv svih etnonacionalističkih politika kao koncepta djelovanja, poštujući pri tome volju i pravo na izbor svakog građanina – glasača.

“Odatle, oštro odbijamo sve, u poslednje vrijeme naročito prisutne, insinuacije o našem priključivanju ovoj ili onoj grupaciji stranaka koje su na vlasti”, navodi se u saopštenju.

Drugi stav je da jesu za zajedničko djelovanje svih lijevo građanskih opcija.

“Dakle među nama nema konceptualnih pa ni ideoloških razlika, ali smo za čišćenje tih stranaka od korumpiranih pojedinaca, što smo već više puta naglasili. Dakle, nije riječ o odnosu prema lijevo građanskoj političkoj opciji već u odnosu prema pojedincima u tim strankama kojima je tender draži od države”, dodaje se u saopštenju.

Treći stav Predsjeništva: “Zbog svega ovoga i mi kao stranka i naš predsjednik izloženi smo sve žešćim napadima i sa lijeva i sa desna. Spremni smo se i tome oduprijeti svim snagama kojima raspolažemo, a oktobar mjesec će pokazati koliko nas ima koji tako razmišljamo”.

Predsjedništvo je podržalo inicijativu o formiranju i potpisivanju Koalicije sa Građanskim savezom te pozvalo i ostale političke subjekte koje djeluju na istoj ideološkoj matrici da to isto urade.

“Vrijeme nam izmiče, čekati se više ne može”, dodaje se u saopštenju.

Naglašeno je takođe da je Demokratskoj fronti uvijek preči savez sa građanima i narodima ove zemlje od bilo kojeg političkog saveza, te je odlučeno da se krene među ljude, građane, radnike, sve strukture društva kako bi se svima objasnilo, na što jednostavniji i prijemčiviji način za šta se ova stranka zalaže.

Članovi Predsjedništva informisani su i o razgovorima koji su vođeni sa članovima Venecijanske komisije i predstavnicima međunarodne zajednice o Izbornom zakonu.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.