Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjednica VSTV-a

Diana Kajmaković i Milanko Kajganić novi zamjenici glavne državne tužiteljice

diana-kajmakovic

Goran Nezirović, član vijeća, predložio je pod tačkom razno da se razmatraju statusi članova VSTV-a na društvenim mrežama

Na sjednici VSTV-a Diana Kajmaković i Milanko Kajganić, tužioci Tužilaštva BiH, izabrani su za zamjenike glavne državne tužiteljice, javila je Federalna TV.

Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a, objasnio je da je razlog imenovanja, odnosno onaj koji je presudio, nacionalni balans jer su svi kandidati koji su konkurirali dobri.

Ranije je usvojen dnevni red, a dodatno je uvrštena tačka koja se odnosi na usvajanje konačne liste kandidata za sudije Ustavnog suda Federacije.

Podsjećamo da su iz zvaničnog Brisela uputili oštre kritike, te su kazali da kandidatura Monike Mijić, članice Vijeća, je sukob interesa.

Također, Goran Nezirović, član vijeća, predložio je pod tačkom razno da se razmatraju statusi članova VSTV-a na društvenim mrežama.

Ovo dolazi nakon sto je prvo Ružica Jukić, potpredsjednica VSTV-a, napisala da ima informacije da se sprema rušenje VSTV-a, a to je također na društvenim mrežama napisao Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a optuživši SDA za napade na ovu instituciju.