Prognoza vremena

Dijelove BiH će narednih dana pogoditi obilne padavine praćene grmljavinom

grmljavina-nevrijeme

Najviša dnevna temperatura vazduha danas od 10 do 15, na sjeveru i jugu oko 21 stepen

U BiH se danas očekuju padavine, a od podneva će doći do postepenog razvedravanja i pojave više sunčanih perioda.

Postepeno razvedravanje prvo se očekuje na sjeveru, dok će na jugu i poslije podne biti kiše i pljuskova mjestimično. Predveče razvedravanje, uz sunčano vrijeme u svim krajevima.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 15, na sjeveru i jugu oko 21 stepen.

Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutos preovladava oblačno vrijeme sa kišom.

U ponedjeljak će u  Bosni biti sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme kada se širom Bosne prognoziraju lokalni pljuskovi. Moguća je i slaba grmljavina. U Hercegovini većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalno slab pljusak je moguć na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

U utorak u Bosni oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C.

U srijedu u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Moguća je slaba grmljavina. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.