Upaljen meteoalarm

Dijelove BiH će pogoditi obilne padavine i olujni udari vjetra, biće i snijega

snijeg kisa

Jutro će u većini krajeva naše zemlje biti potpuno oblačno, u centralnom pojasu sa slabim, a na jugu umjerenim padavinama

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom mjestimično. Dnevna temperatura vazduha od šest do 14 stepeni.

Jutro će u većini krajeva naše zemlje biti potpuno oblačno, u centralnom pojasu sa slabim, a na jugu umjerenim padavinama. Na sjeveru i istoku, sumaglica i magla uz nisku oblačnost. Moguća je i slaba kiša.

U drugom dijelu dana na jugu će biti oblačno s mjestimičnom i povremenom kišom. U sjevernim krajevima, tmurno uz prestanak padavina u večernjim satima.

Jutarnja temperatura vezduha od minus četiri do sedam, na jugu do deset stepeni. Puhat će slab do umjeren vjetar, istočnog i jugoistočnog smjera.

U subotu će biti oblačno sa kišom u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Djelomično vedro u većem dijelu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najjači udari vjetra se očekuju na području Krajine, centralne i jugozapadne Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne, lokalno u Krajini i centralnim područjima. Od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak padavine su izgledne širom zemlje. Tokom noći obilnija kiša na području Hercegovine i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Na zapadu i jugozapadu Bosne su mogući i olujni udari juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini  biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne prestanak padavina. Glavnina kiše na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima slabije padavine. Na planinama može padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, a na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

Meteoalarm

Za sutra je u većem dijelu Bosne i Hercegovine upaljen meteoalarm.

Naradžasti meteoalarm zbog vrlo jakih udarnih vjetrova je upaljen za regije Foče, Banjaluke, Mostara, trebinja, Bihaća i Livna.

Žuti meteoalarm je upaljen za regije Višegrada, Sarajeva i Tuzle.