Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nestabilno vrijeme

Dijelove BiH će pogoditi obilnije padavine, evo kada stiže stabilizacija vremena

vrijeme
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi su na području Bosne

Pretežno je sunčano jutros na jugu zemlje, istoku i dijelu centralne Bosne. Jači pljuskovi su registrovani na području Krajine i sjeveru Bosne, a slabiji na zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi su na području Bosne. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

Na području Sarajeva uz promjenljivu naoblaku lokalni pljuskovi su mogući od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Od četvrtka stabilnije vrijeme

U srijedu od jutarnjih sati postepeno naoblačenje sa juga će do sredine dana usloviti pretežno oblačno vrijeme širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U četvrtak će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.

U subotu sunčano. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.