Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KJKP “VIK" d.o.o. Sarajevo

Dijelovi Sarajeva i dalje bez vode, VIK objavio snimku s lica mjesta: Radimo bez prestanka

vik radovi
FOTO: Screenshot

Zbog ovih radova isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da je u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima došlo do prekida vodosnabdijevanja

“I u ovim momentima radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u krugu izvorišta Bačevo vrše popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800. Tokom sanacije već identifikovnih mjesta isticanja uočena su uzdužna kapilarna napuknuća u donjem dijelu cjevovoda na površini veličine cca 1,5 m x 0,5 m. Nakon toga radnici su pristupili izradi čeličnog segmenta te montaži i zavarivanju”, objavili su večeras iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

Iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo su objavili i video snimku sa lica mjesta, gdje radnici još uvijek vrše popravak cjevovoda.

“Pozicija, vremenski uvjeti, kao i sigurnosne mjere koje je potrebno poduzimati tokom radova kako ne bi ugrozili sigurnost radnika, predstavljaju otežavajuće okolnosti koje su dovele do toga da radovi još traju”, poručili su.

“Ekipe KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo su od ranih jutarnjih sati na terenu gdje rade sve što je u njihovoj mogućnosti da se ovaj zahtjevan zahvat uspješno privede kraju.

Zbog ovih radova isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da je u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima došlo do prekida vodosnabdijevanja.

Potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po završetku radova o čemu ćemo obavijestiti korisnike.

Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.

Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje”, stoji u poruci objavljenoj na Facebook nalogu firme uz video s lica mjesta.

I u ovim momentima radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u krugu izvorišta Bačevo vrše popravak kvara na…

Posted by KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo on Sunday, February 11, 2024