Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u toku sanacija

“Dio je uklonjen”: Autoceste FBiH objavile fotografije pukotine na mostu Počitelj

most počitelj
Foto: Autoceste FBiH

Na pojavu pukotina, koje su se pojavile na jednom od spojeva mosta Počitelj, utjecala su ugrađena čelična užad

Na mostu Počitelj, a nakon pribavljanja svih neophodnih saglasnosti, u toku su radovi na otklanjaju napuknuća uočenih prije nešto više od pet mjeseci, saopćili su ranije iz Autocesta FBiH.

Na pojavu pukotina, koje su se pojavile na jednom od spojeva mosta Počitelj, tačnije između stubova S3 i S4, visine od 92 i 91 metra, utjecala su ugrađena čelična užad.

Iz Autocesta FBiH oglasili su se ponovo povodom radova na ovom mostu.

– Na mostu Počitelj završeno je otklanjanje nedostataka polja 4, a uskoro će se nastaviti s otklanjanjem nedostataka i na preostalim zahvaćenim dijelovima rasponske konstrukcije. Time se most vraća u projektirano stanje, što znači da će imati istu nosivost, upotrebljivost i trajnost kao što je predviđeno glavnim projektom.

Na mostu Počitelj završeno je otklanjanje nedostataka polja 4, a uskoro će se nastaviti s otklanjanjem nedostataka i na…

Posted by Autoceste FBiH on Tuesday, February 6, 2024

Paralelno s radovima otklanjanja nedostataka rade se i pripreme za postavljanje ograda, prijelaznih naprava, te pripreme za izvođenje preostalih završnih radova. Prema predviđenoj dinamici, ovi radovi bi trebali biti završeni kroz svega par mjeseci, a kompletan most do početka ljetne sezone, naveli su iz Autocesta FBiH.