BiH

jasmin salkić

Direktor BH-Gasa podnio ostavku: Novalić i Džindić podržavaju kriminal

19/08/2021

"Dvojac koji trenutno kormilari Federacijom BiH su grobari energetske nezavisnosti BiH, vrijeme će pokazati."

Jasmin Salkić obavijestio je javnost da podnosi ostavku na mjesto v. d. direktora BH-Gasa zbog, kako je naveo, šutnje premijera Fadila Novalića i ministra Nermina Džindića na kriminal i njegovo podržavanje te rušenje državne kompanije.

“Kao menadžer kompanije koju sam naslijedio gotovo pa propalu, izgradio sam kompaniju, sa svojim timom, tržišno vrijednu kompaniju te smo započeli/pokrenuli Južnu interkonekciju i stavili smo državu ispred ličnog interesa. Podnosim ostavku jer ne želim biti saučesnik u kriminalnim radnjama pojedinaca, niti provoditi zamisli koje su protivne zakonima i načelima života kojim ja živim”, naveo je.

Zatim je žestoko optužio federalnog premijera Fadila Novalića i ministra energetike Nermina Džindića.

“Sav prethodni period u kojem sam izložen od Fadila Novalića i Nermina Džindića i šutnje ovog dvojca na kriminal i njegovo podržavanje, rušenje državne kompanije, tajnih snimanja direktora, praćenja, montiranja procesa i prodavanja interesa države radi ličnih ambicija ovog dvojca je nešto na šta ja ne pristajem i u čemu ne želim učestvovati”, kazao je te dodao:

“Dvojac koji trenutno kormilari Federacijom BiH su grobari energetske nezavisnosti BiH, vrijeme će pokazati.”

Salkić kaže da su svi dokazi i sve opisane protivzakonite radnje predate u FUP, a ostalo je do države i tužilaštva.

“Država će nekad i proraditi, neka ne sumnjanju, a kriminal valjda neće postati obrazac ponašanja svim mladim ljudima ako se to ne desi”, dodao je.

Za kraj, Salkić kaže kako smatra da o njegovom radu govore rezultati.

“Ukazano povjerenje da iz privatnog sektora dođem i napravim nešto u javnoj kompaniji od strateškog značaja, mislim da sam ispunio i o tome govore svi moji rezultati i mog tima, tj. rezultati same kompanije posljednjih godina. Moje je bilo da olovkom sačuvam i napravim daljnji iskorak onoga što je neko puškom odbranio… ali protiv petokolonaša može odgovoriti samo sistem države koji za sada šuti”, zaključio je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.