jasmin salkić

Direktor BH-Gasa podnio ostavku: Novalić i Džindić podržavaju kriminal

dzindic-novalic (1)
Minister Džndić did not answer our questions

“Dvojac koji trenutno kormilari Federacijom BiH su grobari energetske nezavisnosti BiH, vrijeme će pokazati.”

Jasmin Salkić obavijestio je javnost da podnosi ostavku na mjesto v. d. direktora BH-Gasa zbog, kako je naveo, šutnje premijera Fadila Novalića i ministra Nermina Džindića na kriminal i njegovo podržavanje te rušenje državne kompanije.

“Kao menadžer kompanije koju sam naslijedio gotovo pa propalu, izgradio sam kompaniju, sa svojim timom, tržišno vrijednu kompaniju te smo započeli/pokrenuli Južnu interkonekciju i stavili smo državu ispred ličnog interesa. Podnosim ostavku jer ne želim biti saučesnik u kriminalnim radnjama pojedinaca, niti provoditi zamisli koje su protivne zakonima i načelima života kojim ja živim”, naveo je.

Zatim je žestoko optužio federalnog premijera Fadila Novalića i ministra energetike Nermina Džindića.

“Sav prethodni period u kojem sam izložen od Fadila Novalića i Nermina Džindića i šutnje ovog dvojca na kriminal i njegovo podržavanje, rušenje državne kompanije, tajnih snimanja direktora, praćenja, montiranja procesa i prodavanja interesa države radi ličnih ambicija ovog dvojca je nešto na šta ja ne pristajem i u čemu ne želim učestvovati”, kazao je te dodao:

“Dvojac koji trenutno kormilari Federacijom BiH su grobari energetske nezavisnosti BiH, vrijeme će pokazati.”

Salkić kaže da su svi dokazi i sve opisane protivzakonite radnje predate u FUP, a ostalo je do države i tužilaštva.

“Država će nekad i proraditi, neka ne sumnjanju, a kriminal valjda neće postati obrazac ponašanja svim mladim ljudima ako se to ne desi”, dodao je.

Za kraj, Salkić kaže kako smatra da o njegovom radu govore rezultati.

“Ukazano povjerenje da iz privatnog sektora dođem i napravim nešto u javnoj kompaniji od strateškog značaja, mislim da sam ispunio i o tome govore svi moji rezultati i mog tima, tj. rezultati same kompanije posljednjih godina. Moje je bilo da olovkom sačuvam i napravim daljnji iskorak onoga što je neko puškom odbranio… ali protiv petokolonaša može odgovoriti samo sistem države koji za sada šuti”, zaključio je.