BiH

Općinski sud u Sarajevu

Direktor Direkcije za puteve KS osuđen na tri godine zatvora

22/11/2019

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je u julu optužnicu Tužilaštva KS protiv Nermina Drnde, Hajrudina Djedovića, Benjamina Kardaša, Rasima Ljucevića, Amira Bajrovića, Enesa Omerovića i Almedina Omerhodžića

Općinski sud u Sarajevu, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, oglasio je krivim Nermina Drndu i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Trajno mu je oduzeto 60.000 KM i zabranjeno bavljanje službene dužnosti naredne četiri godine.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je u julu optužnicu Tužilaštva KS protiv Nermina Drnde, Hajrudina Djedovića, Benjamina Kardaša, Rasima Ljucevića, Amira Bajrovića, Enesa Omerovića i Almedina Omerhodžića.

Prema navodima iz optužnice, Nermin Drnda, direktor Direkcije za puteve KS i njegov pomoćnik Hajrudin Djedović, terete se da su od sredine 2016. do sredine 2017. godine od firmi koje su bile angažirana na održavanju puteva uzimali 3 posto od naplaćenih faktura. Počinjenjem navedenog krivičnog djela zajedno su uzeli mito u iznosu većem od 60.000 maraka.

Drnda se tereti da je, i dok je bio šef tima za implementaciju projekta za otpadne vode u KJKP “Vodovod i kanalizacija”, zajedno s Benjaminom Kardašem, uposlenikom VIK-a, uzimao novac od izvođača radova kako bi fakturisao fiktivne radove.

Suđenje se nastavlja u odnosu na druge optužene, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.