Redžep Salić

Direktor Zavoda u Pazariću: Strogo sam zabranio da štićenike vežu

pazaric-2-zastita-final

Tvrdi da objavljene fotografije nisu nastale u njegovom mandatu

Nakon što je Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH, prezentirala jutros fotografije vezane djece u Zavodu ”Pazarić”, Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine ”Pazarić”, rekao je za “Avaz” da ove fotografije nisu nastale u njegovom mandatu.

– Garantiram životom da fotografije nisu nastale dok sam ja direktor. Zgrožen sam ovim fotografijama, a lično sam svim odgajateljima i odgajateljicama strogo zabranio da to rade nemoćnoj djeci. Ukoliko se našom internom istragom pokaže tačnim ovo što je jutros objavljeno, svi će snositi sankcije. U toku dana obavijestit ćemo javnost saopćenjem – kazao je Salić za “Avaz”.

Podsjetimo, upravo je direktor Salić taj koji je prvi progovorio u Parlamentu FBiH o kriminalnim radnjama u ovom zavodu, kad je poručio da će svi oni koji su se okoristili i pljačkali sredstva namijenjena Zavodu, odnosno njegovim štićenicima, odgovarati pred zakonom.

Salić je nekoliko puta ukazivao na to pravosudnim organima, policijskim agencijama, FUP-u i SIPA-i te ih pozivao da dođu u Zavod i pročešljaju dokumentaciju.

Stravičan tretman: Djeca štićenici u pazarićkom zavodu vezana za namještaj i radijatore