zlostavljanje djece

Direktor Zavoda u Pazariću zaplakao, Ćudić mu poručila: Dobro obratite pažnju!

Pazarić-cuduc salic

Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine “Pazarić” Redžep Salić je kroz suze demantovao sve slike koje su objavljene, kao i bilo kakav nasilnički odnos uposlenika prema pacijentima

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH, koja je prezentirala jutros fotografije vezane djece u Zavodu ”Pazarić”, pisala je direktoru ovog zavoda Redžepu Saliću.

– Direktore, obratite pažnju na ovo što govorim – govorim o odgovornosti prethodnog rukovodstva i pozivam na smjenu članova Uprave iz prošlog mandata. Radim u interesu štićenika i pomoći Zavodu. Pozivam Vas da ne vršite pritisak na uposlenike, ako imate nekih pitanja, stojim na raspolaganju, napisala je Ćudić u poruci upućenoj Saliću.

Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine “Pazarić” Redžep Salić je kroz suze demantovao sve slike koje su objavljene, kao i bilo kakav nasilnički odnos uposlenika prema pacijentima.

– Odgovorno tvrdim da to nikad nije urađeno, pogotovo ne za vrijeme mog mandata, ovo je čista politika, kaže direktor Zavoda.

Direktor je dao na uvid i prepisku sa Sabinom Ćudić, koju je naš novinar uslikao.

Salić ističe da će tražiti da se provede istraga oko ovog svega, ali i poziva gospođu Ćudić da iznese informacije o tome kada su slike objavljene, kako bi se utvrdilo gdje, kad i kako su slike nastale.

Predstavnički dom PFBiH: U roku od sedam dana istražiti stanje u Zavodu Pazarić