Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

razgovor s povratnicima

Dizdar, Duraković i Duratović posjetili Prijedor

l_2046b765101f89c68996e3d60116ed9f

Ministar Dizdar predstavio je aktuelne javne pozive, te najavio nove programe podrške povratnicima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, potpredsjednik entiteta RS Ćamil Duraković i potpredsjednik Narodne skupštine entiteta RS Mirsad Duratović posjetili su Prijedor.

Sa gradonačelnikom Grada Prijedora Slobodanom Javorom i predstavnicima povratnika razgovarano je o stanju povratničke zajednice.

Utvrđeni su prioriteti za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima, dok je razgovarano i o drugim vidovima podrške povratnicima u održivom povratku, samozapošljavanju, zapošljavanju, podrške u poljoprivredi i dr.

Ministar Dizdar predstavio je aktuelne javne pozive, te najavio nove programe podrške povratnicima. Posjetio je uspješne privrednike koji svoje biznise razvijaju u povratničkim mjestima.

-Ovdje smo da saslušamo potrebe naših ljudi i da ih podržimo kroz projekte koje provodimo. Želimo nastaviti dobru saradnje lokalne samouprave sa povratničkom populacijom. Dogovoreni su i određeni projekti koji će poboljšati putnu komunikaciju i povezati povratnička naselja. Želimo animirati mlade i poduzetne ljude u razvijanju početnih biznisa, malih i srednjih preduzeća – kazao je ministar Nerin Dizdar.