BiH

sdp

Dizdar: Ovaj izborni rezultat dobar uvod u ono šta slijedi 2022. godine

15/11/2020

Po njegovim riječima, Socijaldemokratska partija je obećala dosljednost, „ostali smo dosljedni i sada svi zajedno žanjemo rezultate tog našeg obećanja koje smo dali građanima i građankama BiH“

Sekretar Izbornog štaba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerin Dizdar je večeras na pres-konferenciji u Sarajevu kazao da su ostvarili veliki izborni uspjeh.

– Socijaldemokratska partija BiH je u 15. novembar ušla sa šest načelničkih pozicija, iz ove noći izlazimo sa još šest načelničkih pozicija i pozicijom, to je već izvjesno, gradonačelnika Sarajeva. Sada možemo reći da je SDP BiH zadržao sva načelnička i gradonačelnička mjesta koja je do sada imao – naveo je Dizdar.

Osvojili smo, dodao je on, zajedno sa strankama ‘četvorke’, pozicije načelnika općine Centar, Novo Sarajevo, Ilidže i Ilijaša.

– Također, SDP BiH je samostalno osvojio i poziciju gradonačelnika Goražda – kazao je Dizdar.

Istaknuo je da je SDP BiH „na velika vrata ponovo ušao u Hercegovinu“, jer su osvojili poziciju načelnika Jablanice.

– Također, ono što je za nas jako bitno, kao partija koja baštini socijaldemokratiju, koja je partija svih građana BiH, izvjesno je da smo osvojili više odborničkih pozicija u RS-u. Također smo osvojili vijećničke pozicije u zapadnoj Hercegovini, u Grudama…- kazao je Dizdar.

Po njegovim riječima, Socijaldemokratska partija je obećala dosljednost, „ostali smo dosljedni i sada svi zajedno žanjemo rezultate tog našeg obećanja koje smo dali građanima i građankama BiH“.

– Ovaj izborni rezultat smatramo dobrim uvodom u ono šta slijedi 2022. godine – zaključio je Dizdar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.