Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

satanak s dervišićem

Dizdar posjetio Gradačac: Važan ekonomski centar, ali i simbol kulturne i društvene raznolikosti

dizdar gradacac
FOTO: Fena

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je posjetio Grad Gradačac, gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Edisom Dervišićem, na kojem su razgovarali o implementiranim projektima Ministarstva, te posjetio radove na izgradnji zgrade za socijalno stanovanje. 

Ministar Dizdar je tokom obilaska radova na izgradnji zgrade za socijalno stanovanje istakao važnost ovakvih projekata u pružanju podrške najranjivijim zajednicama. Naglasio je da će Gradačac imati značajnu podršku Ministarstva u daljem razvoju i unapređenju uslova života svojih građana. 

Istaknuta je važnost saradnje između federalnih i lokalnih vlasti u rješavanju pitanja raseljenih osoba i izbjeglica, te u pružanju podrške u procesu reintegracije i izgradnje povratničkih zajednica. 

Dizdar je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Gradom Gradačac, te je potvrdio spremnost Ministarstva da i dalje pruža podršku u provedbi projekata koji doprinose poboljšanju kvaliteta života svih građana, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.