BiH

direktor ukc-a

Đajić: Danas nam je najgori dan od pojave koronavirusa u RS

29/04/2020

U svim državama je, kaže, došlo do pada broja oboljelih, samo je u tom bh. entitetu taj broj povećan

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) u Banjoj Luci Vlado Đajić upozorio je da je od početka epidemije virusa korona u tom bh. entitetu danas najgori dan.

– Danas je najgori dan, imamo 59 novozaraženih i dvoje preminulih. Imamo 120 teških pacijenata u UKC-u. Zdravstveni radnici su opterećeni, a daju sve od sebe da medicinska usluga bude na nivou. Apelujemo na građane da poštuju mjere, jer se tako jedino možemo boriti protiv virusa korona – rekao je Đajić na konferenciji za novinare.

U svim državama je, kaže, došlo do pada broja oboljelih, samo je u tom bh. entitetu taj broj povećan.

Pozvao je građane da nose zaštitne maske i rukavice te poštuju socijalnu distancu.

Više od 100 članova Saveza studenata Medicinskog fakulteta Banja Luka od 24. aprila educirali su građane Banje Luke o općim preventivnim mjerama zaštite od novog koronavirusa.

Studenti su primjetili da u Banjoj Luci postoji određeni broj pojedinaca koji ne poštuju mjere, a to može da našteti zdravlju kompletnog stanovništva i poveća broj oboljelih, posebno ukoliko se nastave grupisanja uoči predstojećeih praznika.

U RS je danas novi virus korona potvrđen kod još 59 osoba, a do sada je evidentirano ukupno 767 slučајеvа infekcije, оpоrаvio sе 381 pacijent, a 30 osoba je preminulo od posljedica Covida-19.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.