Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Direktor banjalučkog UKC-a

Đajić: Tim ljekara putuje u Hag da pregleda Mladića, pomogli smo i Župljaninu i Stanišiću

vlado djajic
Foto: UKCRS/ Facebook

On je za Srnu kazao da tim ljekara UKC-a ide da procijeni zdravstveno stanje Ratka Mladića – da se vidi kako su rađene pretrage, kakvu terapiju prima, da li je potrebno uraditi još nešto od pretraga i drugo

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da u Hag sutra ujutro putuje tim ljekara koji će pregledati ratnog zločinca Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici.

Đajić je naveo da su u timu, osim njega i Milan Stojaković, Nikola Šobot i Siniša Miljković, pišu Nezavisne novine.

On je za Srnu kazao da tim ljekara UKC-a ide da procijeni zdravstveno stanje Ratka Mladića – da se vidi kako su rađene pretrage, kakvu terapiju prima, da li je potrebno uraditi još nešto od pretraga i drugo.

“Ide kompletan, veoma stručan tim, doktora nauka iz svojih obasti da ga pregledamo i doprinesemo unapređenju njegovog zdravstvenog stanja. Isto tako smo išli pregledati Stojana Župljanina i Miću Stanišića i nakon naše posjete, pregleda i promijenjene terapije oni se osjećaju mnogo bolje. Doprinijeli smo unapređenju njihovog zdravstenog stanja i idemo sad da vidimo možemo li isto tako kod generala Mladića”, objasnio je Đajić.

Kazao je da za Hag putuju sutra u 8.20 sati iz Zagreba, a da će ratnog zločinca Ratka Mladića pregledati u srijedu i četvrtak, 21. i 22. februara.

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić operisan je 8. januara u holandskoj bolnici kada mu je ugrađen pejsmejker. Već sljedećeg dana vraćen je u pritvorsku sobu u Sheveningenu.

Generalov sin Darko Mladić ranije je izjavio Srni da je za njegovog oca najvažnije da ga pregleda tim ljekara koji govore srpskim jezikom, te da je tim ljekara iz Republike Srpske koji u Hag putuje na eksplicitan zahtjev njegovog oca formiran prema trenutnim potrebama osuđenog ratnog zločinca.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora.