Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Direktor UKCRS

Đajić: U posljednji tren smo izbjegli tragediju

U BiH počelo cijepljenje protiv koronavirusa ruskim Sputnjikom V
12.02.2021., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Cijepljenje protiv koronavirusa ruskim cjepivom Sputnik V u BiH napokon je pocelo i to u Univerzitetskom klinickom centru RS u Banjoj Luci, a prve doze primilo je dvadesetak zaposlenih na UKC RS. Vlado Djajic, direktor Univerzitetsko-klinickog centra RS Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Kako je pojasnio ova isporuka pokriće potrebe pacijenata UKC Republike Srpske u slijedeća dva, tri dana

Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske, saopštio je da životi pacijenata priključenih na kiseonik zasad više nisu u opasnosti.

“Ovo je glavno što poručujem našim pacijentima, njihovim porodicama, zaposlenima UKC Republike Srpske i cijeloj zabrinutoj javnosti. Rješenje koje smo našli je privremeno”, naveo je Đajić, stoji u saopštenju UKC RS.

“Danas u kasnim poslijepodnevnim časovima dobili smo potvrdu preduzeća Messer, ovlaštenog u BiH za distribuciju medicinskog kiseonika, da će ipak hitno uputiti jednu cisternu prema nama. Očekujemo da stigne tokom noći ili ranog jutra. Zahvaljujemo im se što su shvatili da je ova nevjerovatna, dramatična situacija stvarna i što su pružili ruku pomoći životno ugroženima”, pojasnio je đajić.

Kako je dodao već sinoć je naredio mjere štednje kiseonika.

“Napravili smo racionalizaciju, smanjili dio hladnih operativnih slučajeva što nam je kupilo vrijeme i omogućilo da dočekamo ovu isporuku. Živim u vjeri i nadi zajedno s cijelom javnosti da će cisterna stići na vrijeme”, naveo je Đajić.

Kako je pojasnio ova isporuka pokriće potrebe pacijenata UKC Republike Srpske u slijedeća dva, tri dana.

“Za dalje, ne znam. Vjerujem da ćemo se već nekako snaći. U posljednji tren, izbjegli smo tragediju i mogućnost masovnog umiranja na našim odjelima i klinikama zbog nedostatka kiseonika koju je nam je priredio svojim neodgovornim i sebičnim ponašanjem Draško Stanivuković. Neoprostivo.”, zaključio je Đajić.