Desetogodišnja Jasmina Herić

Djevojčica iz Srebrenice donirala kosu za djecu oboljelu od raka

srebrenica_kosa_donacija

Ona smatra da će svojim gestom usrećiti drugu djecu

Desetogodišnja djevojčica iz Srebrenice Jasmina Herić danas je donirala kosu za djecu oboljelu od raka.

– Veoma sam sretna što sam svoju kosu donirala, jer moja je želja bila da za deseti rođendan nekoga obradujem. Drago mi je da će neko koristiti moju kosu – kazala je Jasmina za Fenu.

Njena majka Meliha Herić ističe da je ovo prvo Jasminino šišanje te da je ponosna na svoju djevojčicu i njenu odluku da donira kosu.

– Zaista sam bila iznenađena kada mi je Jasmina rekla da želi donirati kosu na svoj deseti rođendan. Rekla mi je da i ona želi na svoj rođendan pokloniti nešto djeci kojima je to potrebno. Odlučila je da donira nešto što jako voli i cijeni, nešto što smo njegovali godinama. Ona smatra da će svojim gestom usrećiti drugu djecu – rekla je Herić.

Poznati srebrenički frizer Ahmed Ustić kaže da nije prvi put da iz Srebrenice odlazi kosa za djecu oboljelu od raka, ali je djevojčica Jasmina najmlađe dijete koje je doniralo kosu.

– Mislim da ima više od 40 centimentara duge kose koju je donirala i to je jako važno za ljude koji rade perike za djecu koja su oboljela od raka. Ponosni smo što iz Srebrenice ide pomoć nekome – istakao je Ustić koji je i sam bio donator kose.