BiH

demantirao da je uhapšen

Đugum: Nisam opasnost za državnu sigurnost

29/04/2019

Sado Seferović, koji se predstavlja kao Sado Đugum, demantirao da je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti

Naslovi u medijima brutalno su me iznervirali. To ide na moje ime, na moju reputaciju, na moj obraz… Bez obzira na to kakvu ja prošlost imao ili ne. Sad imam neki normalan život, izjavio je za ”Dnevni avaz” Sado Seferović, koji se predstavlja kao Sado Đugum.

Riječ je o jednom od vođa bajkerske grupe „United Tribuns“, koju je njemačka policija proglasila mafijaškom organizacijom i trećom po opasnosti u Evropi. S Đugumom su razgovarali dok se, kako je tvrdio, vozio na relaciji Mostar – Tomislavgrad.

Prema informacijama koje su objavili mediji, Đugum je priveden na području Zapadnohercegovačkog kantona, navodno zbog ugrožavanja sigurnosti, nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom prismotrom.

– Već nekoliko mjeseci moje ime se nije dovodilo ni u kakav kontekst, a sada mi je bespotrebno zategnuta situacija. Od jutros (jučer, op. a.) zvali su me prijatelji, 30 poziva sam imao… Pitaju me da li sam uhapšen. Kako ću biti uhapšen, ležim u kući, spavam… Javno demantujem da sam uhapšen i poručujem da nisam opasnost za državnu sigurnost. Moja familija čita neistine na portalima na internetu – zaključio je Đugum.

Inače, kako je rekao, on je vlasnik jednog lokala u Sarajevu, firme za izdavanje automobila i nekretnina, te vodi porodičan život.

Bajkeri „United Tribunsa“ u žižu interesiranja stigli su ponovo prije nekoliko dana nakon što su braća Armin i Nermin Ćulum, koji su među osnivačima grupe, privedeni zbog sumnje u umiješanost u ubistvo biznismena Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Nakon saslušanja u policiji, Ćulumi su pušteni na slobodu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.