predsjednik crne gore

Đukanović stigao u Potočare: Ideologije koje su počinile genocid ponovo prijete miru i stabilnosti

milo-n1

Ovi događaji postiču kulturu sjećanja i kulturu odgovornosti i želio sam da boravkom ovdje doprinesem samoopomeni svih nas i da ne dozvolimo da se bilo gdje da se ponovo zločin genocida desi bilo gdje u svijetu”, kazao je Đukanović

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović stigao je danas u Potočare na komemoraciju povodom 26. godišnjice genocida i ukopa 19 žrtava genocida u Srebrenici.

“Tu sam da se poklonim žrtvama genosida u Srebrenici i da na taj način doprinesem da svi zajedno stanemo u odbranu civilizacijskih virijednosti i eventualno spriječimo ponavaljanje ovakvih događaja. Uvijek je obaveza pokloniti se žrtvama i čini mi se u ovom vremenu ništa manje važno podsjetiti da moramo biti svi odgovorni prema pokušajima relativiziranja ovog zočina i pokušaju da se te ideologije revitalizuju i opet zaprijete miru i stabilnosti.

Ovi događaji postiču kulturu sjećanja i kulturu odgovornosti i želio sam da boravkom ovdje doprinesem samoopomeni svih nas i da ne dozvolimo da se bilo gdje da se ponovo zločin genocida desi bilo gdje u svijetu”, kazao je Đukanović za BHT.