fhmz

Dnevne temperature sutra će u Hercegovini ići i do 32 stepena

mostar turisti (1)

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom

U Bosni će sutra biti više oblačnosti prijepodne. Po kotlinama će biti i magle. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu sutra oblačnije prijepodne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna oko 25 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 10 stepeni; Ivan-sedlo 20; Banja Luka 22; Sarajevo 23; Doboj, Gradačac, Livno, Sanski Most i Tuzla 24; Bihać 25; Zenica 26; Neum, Široki Brijeg i Trebinje 27 i Mostar 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.