Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jubilej

“Dnevni avaz” obilježava 25 godina od izlaska prvog broja

Screenshot 2020-10-02_12-30-08-955

Povodom ovog velikog jubileja produciran je i kratki dokumentarni film

Medijska grupacija “Dnevnog avaza” danas obilježava 25 godina od štampanja prvog broja. Drugog oktobra 1995. godine, u opkoljenom Sarajevu, novinari i urednici „Dnevnog avaza“ pripremili su prvi broj koji je odštampan u podrumu štamparije, koja je bila višestruko pogođena granatama.

Povodom ovog velikog jubileja produciran je i kratki dokumentarni film u kojem o „Avazu“ govore osnivač Fahrudin Radončić, danas predsjednik Saveza za bolju budućnost, Mladen Dakić, urednik i novinar koji je od prvog dana u „Dnevnom avazu“, Abdulah Sidran, akademik, Emir Hadžihafizbegović, bh. glumac, Halid Bešlić, muzičar i Tomo Papac, čitalac „Avaza“ iz Živinica koji i danas čuva prvi broj “Dnevnog avaza”.

– „Avaz“ je nastao i rastao uz nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Postao je neodvojivi dio identiteta države u koju je utkao ne samo ogromni trud, znanje, struku i rad novinara urednika i svih uposlenika nego i svaki zarađeni dinar, i to vidljivo, transparentno, kroz najuspješnije poslovne investicije i graditeljske pothvate koji danas krase bh. gradove. Naše printano izdanje nerijetko je jedino što iz Sarajeva redovno dolazi u najzabačenija bh. mjesta, povratnička mjesta i zaboravljene lokalne zajednice. „Avaz“ je bio i ostao najsnažnija medijska platforma za glas branilaca i graditelja države, ali i glas obespravljenih, prognanih, diskriminiranih građana željnih promjena, napretka i boljeg života – istakao je glavni i odgovorni urednik „Dnevnog avaza“ Tarik Lazović.