Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Do kada će trajati miholjsko ljeto: Pogledajte prognozu za naredne dane

BiH

sarajevo setnja vrijeme (1)

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, danas će preovladavati u Bosni i Hercegovini. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima.

Vjetar, slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 4 do 10, u Hercegovini i na sjeveru Bosne od 11 do 15, a dnevne od 19 do 26 °C.

Uz povoljne biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Mjestimična magla može kod hroničnih bolesnika uzrokovati manje poteškoće. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Za dane vikenda sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 18 do 24, na jugu do 27 °C.

Biometeorološka prognoza za nedjelju je povoljna. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

U ponedjeljak sunčano. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 20 do 27 °C.

Stabilne vremenske prilike i porast temperatura zraka u ponedjeljak povoljno će djelovati na većinu ljudi. Tokom jutarnjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije u odnosu na ostatak dana. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave mjestimične magle, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima.

U utorak sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 20 do 27 °C.